BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

joi, 7 ianuarie 2010

Capitolul III

de Maura Trocan

Robot

Plimbându-se prin cetate, cu sufletul cuprins de anxietate, uitându-se cu absurditate la cei ce visau doar notorietate, parcă pierdut într-o falsă ebrietate, văzând falsa pietate, falsa satietate, falsuri adevărate în idealitate, ca o frăţietate fără nici o proprietate, suflete uitate într-o pseudo varietate, pline de contrarietate, toxicitate, vanitate, fără trinitate, doar dualitate, nu tu contiguitate sau coralitate, doar minţi pierdute în pustietate, căutând o zeitate fără netitate, crezând cu naivitate în normalitate, gândea Velik cu paradoxalitate despre dulcea societate.

Rimând cu abilitate despre colectivitate, preţuind a sa libertate, o abnormitate, privită cu aciditate de comunitate, ca o irealitate, a sa jovialitate, ca o inutilitate, imaturitate, neseriozitate, de cei indoctrinaţi în nesinceritate, ce nu pot vedea cu claritate lipsa de compatibilitate, sau a lui imunitate formată din necesitate, grăieşte Velik cu nuditate despre „normalitate”. Deşi el le pare o altă nocivitate, profită cu toţii de oportunitate, dorind să asculte a sa oralitate:

„ Setaţi pe un teatral auto-pilot, vă vindeţi sufletul pentru agorot, otrăvindu-vă corpul cu antricot, în loc să căutaţi un antidot...

...penibili roboţi:

Cu riscul de a deveni antipatriot, spun că alegeţi să vă supuneţi unui pseudo chivot, în loc să puneţi la cale un complot, boicot, enot, prin care să le daţi celorlalţi un biot, vă mulţumiţi cu un ciot, ca un devot, un fost coiot, un real despot, un fanariot, dictând prin al său fagot, transformând în gimnot orice fot, în copilot orice idiot, ca un spot fără sipot. Doar un tercot, ce se vrea tot, vot pentru vocot, vot pentru zelot, vot pentru zlot, dar eu dau tot doar pentru al meu zigot!

La final, adaug ce consider eu cardinal, fără să îmi pese de vreun doctrinal, sau să continui acest ruminal. Pot fi un criminal spinal, staminal, subliminal, care face totul în felul lui original, neoficial, neliminal, aparent accidental, aparent terminal.

Refuz să ascult un spirit incult, un adult desculţ, ce provoacă doar tumult pentru nici un tult, cu un indult obţinut doar prin fault. Nu mai am demult un pult pentru jurisconsult...

...sunt doar un cult mai presus de ocult!”

Roboţii protestau.

Creative Commons License
Mir Velik - Capitolul III by Miruna Maura Trocan is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Romania License.